[ Business / Transportation and Logistics ]

Beunkoeler onderhoud op locatie voor de scheepvaart en petrochemische sector

Een beunkoeler wordt doorgaans gebruikt binnen verschillende sectoren, waaronder de petrochemische sector en de scheepvaart. Als er in deze sectoren reiniging of onderhoud moet worden gepleegd aan de beunkoeler, is het natuurlijk wel zo handig als de monteurs snel ter plaatse zijn. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een erkend bedrijf in de buurt van de Rotterdamse haven. In dit gebied zijn ook veel bedrijven in de petrochemische sector actief. Onderhoud aan een warmtewisselaar of beunkoeler wordt dus voornamelijk uitgevoerd voor scheepsreparatiebedrijven, rederijen, tuinbouwers, installatietechnische bedrijven, fabrikanten van motoronderdelen en petrochemische fabrieken. De gediplomeerde medewerkers van de specialist kunnen in iedere branche uitstekend uit de voeten.

Reiniging van een beunkoeler voor optimale koeling

Het is niet meer dan logisch dat u wilt dat de beunkoeler die u binnen uw bedrijf gebruikt zo optimaal mogelijk koelt. Om hiervoor te zorgen dient de beunkoeler op den duur gereinigd te worden. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de aanslag op een beunkoeler snel en efficiënt verwijderd door vakbekwame monteurs. Zodoende worden de koelprestaties van de beunkoeler weer optimaal en gaat het apparaat weer voor lange tijd mee. Het onderhoud van een beunkoeler bestaat ook uit een controle van de u-bundels. Mochten de u-bundels lekken, dan worden deze desgewenst direct gerepareerd. Daarnaast kan een specialist de beunkoeler ook van een speciale coating voorzien. Deze coating zorgt ervoor dat de aangroei van zeepokken en algen vertraagd wordt en dat de koeler beter bestand is tegen zeewater. Gespecialiseerde monteurs kunt u ook inschakelen voor het onderhoud aan een warmtewisselaar.

Warmtewisselaar en beunkoeler onderhoud door een specialist

Een beunkoeler is een kostbaar apparaat. Het is heel goed te begrijpen dat u op de juiste wijze wilt omgaan met dit apparaat. Daarom is het zeer raadzaam om het onderhoud aan uw beunkoeler over te laten aan de specialist. Deze zorgt er namelijk voor dat het onderhoud op juiste wijze wordt uitgevoerd. Vakkundige medewerkers zorgen er altijd voor dat de onderdelen zeer grondig gekeurd worden. Dat doen zij door de installatie eerst volledig te demonteren. Vervolgens wordt de warmtewisselaar of beunkoeler gereinigd en nagekeken. Mocht er een defect zijn, dan wordt dit indien gewenst direct gerepareerd. Het onderhoud bestaat verder uit het vervangen van moeren en bouten, een controle van de pijpen en het aanbrengen van nieuwe pakkingsmaterialen en pezen. Na de onderhoudsbeurt ontvangt u een uitgebreid onderhoudsrapport.

Tags: