Mathematics-academy
[ Business / Transportation and Logistics ]

Opzetwanden voor pallets

Veel bedrijven maken gebruik van pallets om zo hun goederen in een magazijn te verplaatsen. Sommige bedrijven gebruiken pallets zelfs tijdens transport, maar dat is meestal niet de meest veilige manier van transporteren. Of de goederen moeten aan elkaar vast getapet worden, hetgeen duur en niet echt stevig is, of de goederen vallen gemakkelijk om en beschadigen. Een ideale oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van opzetwanden voor pallets. Zo kun je gewoon je eigen pallets blijven gebruiken, met de mogelijkheid extra stevigheid te creëren tijdens transport of opslag.

De voordelen van een opzetwand

Een pallet is gemaakt van een houten framework dat gemakkelijk gelift kan worden door heftrucks. Zo kunnen goederen gestapeld worden op het pallet, dat vervolgens vervoerd kan worden door een magazijn. Bij opslag staan deze goederen echter onbeveiligd tegen stof, chemicaliën, vocht en andere invloeden van buitenaf. Dit kan opgelost worden door het gebruik van opzetwanden. Deze, vaak houten op metalen, opzetstukken kunnen eenvoudig gemonteerd worden op je bestaande pallets. Een houten opzetwand wordt vaak gemonteerd door middel van scharnieren en/of spijkers. Een metalen opzetwand heeft vaak een bepaald klik-systeem waardoor het in en uit elkaar halen van de frames gemakkelijk te bewerkstelligen is.

Stapelen, vervoeren en opslaan

Een houten framework zorg ervoor dat de gehele box van hout is. De kwaliteit van dit hout is vaak erg goed en heeft als voordeel dat het vochtvrij en ontzettend stevig is. Een metalen framework is gemakkelijk op te zetten en af te breken. Ook dit materiaal is erg stevig en vaak gemaakt van roestvrij staal. Het voordeel van een opzetwand is, naast de stevigheid, ook de stapelbaarheid. Zo kun je ruimte besparen in zowel je magazijn als tijdens vervoer. Aangezien de meeste pallets met opzetwand per drie gestapeld kunnen worden tijdens vervoer, kan de maximale laadcapaciteit van een vrachtwagen benut worden. Dit komt de efficiëntie van het productieproces alleen maar ten goede. De voordelen van een pallet met opzetwand zijn beduidend groter dan die zonder opzetwand. De praktische, economische en tijdsgerelateerde kanten van het bedrijf zullen allemaal verbeteren.