Mathematics Academy
Image default
Offers

How to: je woonkamer van een nieuwe uitstraling voorzien. 3 tips!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: deze blog is een ‘how to’ om je woonkamer van een nieuwe uitstraling te voorzien. Misschien loop je al wel een tijdje met het idee rond om je woonkamer eens een make-over te geven, maar is het er tot nu toe nog niet van gekomen. Ben je inspiratieloos? Lees dan even onderstaande drie tips!

Verf één of meerdere muren in een leuk kleurtje

Witte muren, het is zo’n makkelijke oplossing, vooral wanneer je je bedenkt dat witte latex in iedere bouwmarkt in een grootverpakking van tien liter te verkrijgen is. Witte muren zijn praktisch en weerkaatsten goed het licht. Daarnaast heeft bijna iedereen wel witte muren in huis, dus waarom zou jij ook niet voor deze makkelijke weg kiezen?! In het begin is het inderdaad allemaal leuk en aardig, tot die saaie, 13-in-een-dozijn muren ineens op je af beginnen te komen. Is dit het geval? Dan is het hoog tijd om de verfkwast erbij te pakken. Deze keer met een leuk kleurtje eraan uiteraard!

Geef oude meubels een tweede kans

Geef oude meubels, zoals dat jaren 50 nachtkastje van je overgrootmoeder, een tweede kans met (wederom!) een likje verf. Waar verf wel niet goed voor is! Natuurlijk is het wel belangrijk dat je hier speciale verf voor in huis haalt en niet diezelfde verf gebruikt als voor op de muur, want daar ga je spijt van krijgen. Schuren, twee keer in de grondverf en twee keer aflakken met een kleur naar keuze zouden voldoende moeten zijn om die oude meubels nieuw leven in te blazen. Een ideale manier om meubels met emotionele waarde van de stort te weren en ze een tweede kans te geven!

Vervang die stoffige gordijnen door strakke jaloezieën

Ben je nog niet helemaal tevreden nu je de verfkwast hebt neergelegd? Kijk dan eens goed rond wat er nog meer vervangen of aangepast kan worden. Om je een voorbeeld te geven: die stoffige gordijnen die net zo oud zijn als de weg naar Rome. Andere raambekleding voor de ramen hangen kan al een hele hoop doen wat betreft de uitstraling van je woonkamer. Overweeg bijvoorbeeld eens om jaloezieën te monteren. Dit is een zeer veelzijdige, praktische en moderne soort raambekleding die niet snel uit de gratie zal raken.

 

https://raamdecoratiedeal.com/