Mathematics Academy
Image default
Business / Transportation and Logistics

Lekkage opsporen

Het opsporen van een lekkage is in de meeste gevallen een lastige klus. Om deze reden zijn er tegenwoordig geavanceerde apparaten die uw lekkage snel kunnen opsporen. Deze apparaten kosten veel geld en het is daarom handig om hiervoor een loodgieter in te schakelen. In dit artikel leest u door middel van welke apparatuur, uw loodgieter tegenwoordig uw lekkage op kan sporen.

Akoestisch

Akoestisch wil zeggen: op geluid. Akoestische traceer apparatuur gaat dus af op het geluid dat wordt opgevangen wanneer het water door uw leiding loopt. Door middel van deze apparatuur kan worden getraceerd waar er geluidsverschil optreedt. Een geluidsverschil in uw leiding kan namelijk wijzen op een lekkage.

Endoscopie

Bij deze methode maakt de loodgieter gebruik van een camera. Door de camera in de afvoerleiding te laten kijken, hoeft de loodgieter geen sloopwerkzaamheden uit te voeren. Deze methode wordt vooral gebruikt bij het opsporen van vochtproblemen in sanitaire ruimtes.

Thermografie

Deze methode wordt vaak gebruikt bij het opsporen van warmte verlies uit het dak, maar kan ook gebruikt worden om een lekkage op te sporen in een verwarmingsbuis. Bij deze methode kijkt de loodgieter naar het verschil in temperatuur om erachter te komen waar de lekkage zit.

Traceergas

Traceergas wordt in een leiding gespoten wanneer er een kleine lekkage in de leiding zit. Door het gas in de leiding de spuiten wordt gemakkelijk zichtbaar waar de lekkage zich bevindt. Dit is vaak de laatste methode die wordt gebruikt als andere methodes niet werken.

 

Heeft u last van een lekkage en wilt u dat deze snel en goedkoop wordt verholpen? SAM Loodgieter Leiden verhelpt uw lekkage zonder enkel probleem. Bel ons voor vragen, advies of hulp.