Mathematics Academy
Image default
Business / Transportation and Logistics

Scooter banden kopen online

Je zult regelmatig tanken en af en toe de olie vervangen van jouw scooter. Vergeet je niet af en toe naar de scooter banden te kijken? Zorg dat er voldoende profiel op de band aanwezig is, anders kun je een flinke uitglijder maken! Er zijn een aantal dingen die je moet weten bij het onderhoud van de scooter banden op jouw scooter. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje.

 

1. Controleer de bandenspanning

Het is verstandig om regelmatig de spanning van de scooter banden te controleren. Je kunt in de handleiding vinden wat de juiste spanning is, meestal ligt het rond de 2 bar maar het kan afwijken. Je kunt een compressor gebruiken om de band op te pompen, maar het kan ook met een fietspomp. Die moet wel de juiste aansluiting hebben voor scooter banden.

 

2. Controleer het profiel

In Nederland is er bij auto’s een minimum profiel voor auto banden, bij scooter banden is dat niet het geval. De enige voorwaarde is dat er profiel op de band moet zitten, de diepte wordt niet aangegeven. Toch is verstandig om het profiel te controleren en bij kale banden de scooter banden direct te vervangen. Dat maakt de wegligging een stuk beter, en je rijdt veiliger.

 

3. Controleer het ventiel

Wanneer scooter banden leeglopen denken de meeste mensen direct aan een gaatje in de band. Toch kan het best zijn dat het ventiel van de scooter banden lekt. Kijk of er een breuk in het metaal zit, en zorg dat het ventiel schoon blijft. Een dopje op het ventiel moet je zeker gebruiken, anders kan er vuil in het ventiel komen waardoor de scooter banden langzaam leeg kunnen lopen.

 

4. Controleer of je een reserve band hebt

Wat doe je wanneer je met een lekke band staat? Het kan een keer gebeuren, en dan zul je de scooter banden snel willen vervangen. Wacht niet tot het te laat is, zorg dat je altijd een reserveband hebt liggen, minimaal een binnenband. Dan kun je die snel vervangen wanneer je een lekke band hebt.

 

Door jouw scooter banden regelmatig even na te lopen voorkom je problemen en extra kosten.