Mathematics Academy
Image default
Business / Transportation and Logistics

Snorscooter kopen

Een snorscooter kopen is tegenwoordig een stuk moeilijker. Dat komt omdat het aanbod snorscooters de laatste jaren explosief is gestegen. Een snorscooter kopen is voor veel mensen ideaal omdat je snel in de stad kunt rijden en relaxed buiten de bebouwde kom over het fietspad kunt touren. Sommige mensen zullen een snorscooter kopen als aanvulling op de auto en de fiets, er zijn ook steeds meer mensen die een snorscooter kopen als primair vervoermiddel. Overweeg je zelf een snorscooter te kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze 3 tips wordt het een stuk eenvoudiger!

 

Tip 1: Bepaal jouw budget

Bij een snorscooter kopen kun je ruwweg kiezen uit drie prijsklassen. De budget snorscooters liggen rond de duizend euro tot maximaal vijftienhonderd euro, de middenklasse scooters liggen tussen de vijftienhonderd en ruim tweeduizend euro. Vanaf pakweg 2500 euro kun je een luxe snorscooter kopen. Een goedkopere scooter biedt vaak minder mogelijkheden en is minder duurzaam, als je veel kilometers maakt kan een duurdere snorscooter kopen voordeliger uitpakken.

 

Tip 2: Eenvoud of luxe

Vespa is eigenlijk de koning van snorscooters, het zijn ook de duurdere scooters met alle toeters en bellen zoals een USB aansluiting en de laatste technologie zoals gevlochten remkabels en een elektronische kilometerteller. Aan de andere kant heb je de eenvoud van een Tomos scooter. Ja, die snorscooter die zoveel lijkt op de klassieke Puch. Hier heeft het meest luxe model richtingaanwijzers en een mandje voorop. Wat er niet op zit kan ook niet stuk toch? Merken als Sym en Piaggio maken middenklasse scooters die een mooie balans bereiken tussen degelijkheid en luxe.

 

Tip 3: Niet alle retro snorscooters zijn gelijk

Die klassieke retro snorscooters lijken veel op een Vespa, maar ze zijn toch niet hetzelfde. Een Vespa snorscooter kopen is niet alleen kiezen voor design maar ook voor de kwaliteit van onderdelen en moderne technologie. Alleen Vespa gebruikt een kap van plaatstaal, en de technologie daaronder is gebaseerd op luxe motorfietsen. Snelweg kwaliteit in een snorscooter dus. Het is niet voor niets dat de Vespa Primavera en de Vespa Sprint ook als motorfiets verkrijgbaar zijn met een zwaardere motor. Een luxere snorscooter kopen is wel degelijk investeren in kwaliteit.

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-kopen/