Mathematics Academy
Image default
Business / Transportation and Logistics

Thermostaten van o.a. Honeywell

 

Een slimme thermostaat is erg handig om te hebben. Het merk Honeywell thermostaten heeft bijvoorbeeld slimme thermostaten. Zodra je een Honeywell thermostaat hebt gekocht en aangesloten met een thermostaatkabel en een kroonstrip zul je de voordelen merken van een slimme thermostaat boven een standaard thermostaat.

 

Energieverbruik verminderen

Slimme thermostaten, zoals de Honeywell thermostaten, kunnen op verschillende manieren werken. Het doel van een slimme thermostaat is om het energieverbruik naar een minimum te beperken en om het de eigenaar makkelijk te maken. Veel slimme thermostaten doen dit door je te ‘leren kennen’. Dit betekent dat de thermostaat je levensstijl en gewoontes probeert te doorgronden, zodat de temperatuur hieraan aangepast kan worden.

 

Detectie van mensen

Honeywell thermostaten en veel andere slimme thermostaten proberen te ontdekken of mensen thuis zijn en hierop in te spelen. Als mensen thuis zijn, wordt de kachel bijvoorbeeld hoger gezet dan als niemand thuis is. De thermostaat kan weten dat mensen thuis zijn op twee verschillende manieren. Ten eerste kunnen er sensors zijn die meten of er mensen zijn. Deze sensors zijn tegenwoordig zo slim dat ze vaak het verschil zien tussen een mens en een huisdier. Hierdoor wordt de kachel nooit onnodig aangezet. De tweede manier is dat een thermostaat gebruik maakt van geo-fencing. Dit houdt in dat de slimme thermostaat verbonden is met smartphones door middel van een app en zo de locatie van de smartphones leest. Wanneer de smartphone zich binnen bevindt, is de kans groot dat de eigenaar van de smartphone ook binnen is en wordt de kachel aangezet.

 

De Loodgietshop

Thermostaten zijn tegenwoordig dus zeer geavanceerd. De Loodgietshop biedt verscheidene merken thermostaten aan, zoals Honeywell thermostaten. Naast de Honeywell thermostaten en vele andere merken, biedt de Loodgietshop ook thermostaatkabels en kroonstrippen aan. Hierdoor kun je voor het aanschaffen van een nieuw verwarmingssysteem altijd bij hen terecht.